Kde nás najdete

© Marijn Raeven

Emailový zpravodaj

MAXON ohlašuje CINEMU 4D R15

Nová verze obsahuje významné zlepšení rychlosti a kvality renderingu a přidává nové nástroje pro modelování, skulpting a zrychlení pracovních postupů.

FRIEDRICHSDORF, Německo -- 23 července, 2013 – společnost MAXON dnes představila CINEMU 4D Release 15 (R15) pro 3D animace, vizuální efekty, 3D kreslení a vizualizace. Nová generace široce používané 3D softwarové platformy upevňuje vedoucí pozici společnosti MAXON, kterou získala v průběhu 25 let kontinuálního vývoje, pomocí nových nástrojů pro modelování, tvorbu textu, rendering a skulptování.

Nová verze obsahuje vylepšené možnosti a přidané nástroje jako například zcela nový nástroj pro zaoblování hran 3D objektů, interaktivní kerning pro pokročilou typografickou kontrolu nad 3D písmem a Team Render pro sdílený rendering v rámci sítě. To vše dělá z CINEMY 4D ideální nástroj pro tvorbu kreativního 3D obsahu a zlepšuje možnosti spolupráce na náročných projektech.

“CINEMA 4D R15 je významnou verzí, obsahující množství inovativních prvků a zachovávající si naši pověstnou jednoduchost ovládání pro 3D grafiky napříč různými obory jako jsou film, video, TV vysílání, web, multimédia, vizualizace a herní průmysl”, říká Harald Egel, spoluzakladatel a CEO společnosti MAXON Computer.  “Profesionální tvůrci digitálního obsahu dnes čelí neustálému tlaku na náklady a rychlost produkce. Díky našemu kontinuálnímu vývoji a inovacím v oblastech modelovacích pracovních postupů, renderingu i skulptingu můžeme dnes individuálním uživatelům i velkým designérským týmům nabídnou v podobě nové verze R15 vše, co potřebují pro dosažení vyššího výkonu a lepší kvality za kratší čas.“

Klíčové novinky CINEMY 4D Release 15

Mezi nové a vylepšené 3D modelovací, animační a renderovací funkce a pracovní postupy patří zejména tyto:

renderRendering – verze R15 je nabita novinkami z oblasti renderingu, které umožňují vytvářet lepší vizualizace v kratším čase. Nový Team Render dokáže využít přebytečné výpočetní kapacity dalších počítačů na síti - stačí manuálně zadat jejich síťové adresy nebo využít automatické detekce klientů prostřednictvím technologie Bonjour. CINEMA 4D Studio nabídne neomezený počet síťových klientů, verze Visualize a Broadcast jsou pak omezeny na maximálně 3 klienty. Team Render je schopen kromě animací počítat také statické snímky a zobrazovat výsledky v reálném čase přímo v prohlížeči obrázků CINEMY 4D.

K vyšší kvalitě výstupu přispívají zejména přepracované algoritmy pro irradiance caching, ambient occlusion a fyzikální rendering, řada výpočetních metod byla navíc optimalizována pro více vláknové výpočty, čímž bylo dosaženo vyšší rychlosti.

BevelVylepšené modelování – produktivita při 3D modelování byla výrazně vylepšena uvedením zcela nového interaktivního nástroje pro zaoblování hran, disponujícím podstatně lepší kontrolou a možnostmi nastavení, což ve výsledku přispívá k lepšímu vzhledu 3D objektů a kvalitnější polygonální síti.

Vylepšené typografické nástroje – CINEMA 4D R15 pokračuje v trendu vylepšování designérských nástrojů a to v podobě speciální sady typografických, textových a kontrolních možností objektů MoText a Text Spline primo v 3D pohledu. Nový nástroj pro kerning může být aplikován také na efektory MoGraphu nebo uzly ve vizuálním editoru vazeb XPresso pro tvorbu složitých typografických elementů a animací.

Dynamické skulptování – vylepšené dynamické skulptovací nástroje programu CINEMA 4D Studio Release 15 zajišťují snadné přidávání detailů a optimalizaci 3D modelů. Pokud polygonální model obsahuje dostatečný počet polygonů, mohou být skulptovací nástroje použity přímo na něm. Mezi další novinky v oblasti skulptingu patří nástroje pro pokročilé maskování, nové volby pro zrcadlení a duplikování a také nový štětec Amplify.

Další vylepšení v modelování, rendering a pracovních postupech
Známá pro své jednoduché ovládání, nabízí CINEMA 4D R15 také řadu funkcí pro zvýšení produktivity práce:

Správce textur – poskytuje grafikům robustní systém pro správu materiálů včetně snadného vyhledávání a náhrady chybějících textur.

GrassTráva pro architekty – speciální materiál pro snadnou simulaci trávy je založen na robustním modulu Hair and Fur z CINEMY 4D Studio. Pomocí pár kliknutí myši je možné vytvořit a aplikovat trávu na jakýkoliv object v programech CINEMA 4D Release 15 Visualize and Studio.

Jeřábová kamera  - nova jeřábová kamera poskytuje řadu nastavení pro snadnou simulaci chování reálných jeřábových kamer včetně definování úhlů a délek základny, ramene, hlavy i samotné kamery.

Pro kompletní seznam novinek v programu CINEMA 4D Release R15 a ukázková videa navštivte stránky maxon.net.

Systémové požadavky

CINEMA 4D R15 pracuje na platformách Mac OS X a Windows (pouze 64 bit). Přesné systémové požadavky jsou nabízeny na stránkách maxon.net.

Ceny, dostupnost a možnosti upgrade

CINEMA 4D Release 15 bude uvedena do prodeje v září 2013 prostřednictvím celosvětové distribuční sítě společnosti MAXON. Podrobnější informace o cenách a možnostech upgrade jsou k dispozici na www.maxon.net.

Ukázková videa a popisy

Podrobnější informace o aplikaci CINEMA 4D R15 najdete zde.

O firmě MAXON
MAXON Computer patří mezi největší světové výrobce software pro 3D modelování, kreslení, vizualizace a animace. Jeho programy CINEMA 4D a BodyPaint 3D získaly řadu ocenění a jsou masově používány pro tvorbu vizuálních efektů ve filmech, výrobu reklamních a televizních spotů, architektonické vizualizace, produktový design, špičkovou grafiku do digitálních AAA her nebo ilustrace pro medicine, vědu a výzkum. Firma MAXON Computer sídlí ve Friedrichsdorfu v Německu a má pobočky v USA, Velké Británii, Francii, Japonsku a Singapuru. Produkty společnosti MAXON jsou k dispozici přímo na webu nebo prostřednictvím mezinárodní distribuční sítě ve většině států světa. Pro školy, studenty a učitele jsou nabízeny speciální slevy. Další informace o firmě a jejích produktech najdete na stránkách www.maxon.net.

Probíhá zpracování vašeho požadavku

Zásady ochrany osobních údajů

Toto prohlášení o zásadách ochrany osobních údajů popisuje, jak Digital Media spravuje osobní údaje a respektuje vaše soukromí. Tyto zásady mohou být občas upraveny. Návštěvníkům a uživatelům našich webů doporučujeme, aby naše zásady ochrany osobních údajů pravidelně kontrolovali. Veškeré „osobní údaje“ (které jsou definovány jako jakékoli údaje, jež identifikují osobu, které se tyto údaje týkají, nebo které by mohly být použity pro identifikaci, kontaktování nebo určení polohy této osoby), které shromažďujeme a spravujeme, se budou řídit těmito zásadami ochrany osobních údajů v platném znění. Znění těchto zásad se čas od času mění. Informace o aktualizaci vašich údajů a nastavení naleznete v části s názvem „Aktualizace osobních údajů a nastavení soukromí“. Když zmiňujeme „Digital Media“, máme na mysli subjekt Digital Media s.r.o., který působí jako správce nebo zpracovatel vašich údajů. Další informacer o firmě Digital Media najdete na stránce kontakt

SHROMAŽĎOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Jako návštěvník tohoto webu se můžete zapojit do celé řady činností bez poskytování jakýchkoli osobních údajů. Když se však zaregistrujete k používání webu Digital Media a objednáte si produkty nebo služby za účelem, aby vám byly služby poskytovány, můžeme od vás získat následující osobní údaje:

• Kontaktní údaje jako email, jméno, telefonní číslo, adresa a e-mailová adresa
  • fakturační údaje jako IČO, DIČ, fakturační adresa
  • informace o vašem statusu studenta nebo učitele v případě nákupu licencí software pro studenty či učitele
  • profilová data a podrobností o vašich nákupech a obsahu, který od nás licencujete.

V závislosti na dané činnosti jsou některé z požadovaných údajů označeny jako povinné a jiné jako dobrovolné. Pokud neposkytnete povinné údaje spojené s určitou činností, nebudete se moci této činnosti účastnit. Stejně jako v případě většiny webových stránek platí, že při používání tohoto webu mohou Digital Media nebo dílčí zpracovatelé najatí firmou Digital Media také shromažďovat určité technické údaje nebo informace o směrování z vašeho počítače za účelem usnadnění používání tohoto webu a jeho služeb. Můžeme například zaznamenávat proměnné prostředí, jako je typ prohlížeče, operační systém, rychlost procesoru a IP adresa vašeho počítače. Tyto proměnné prostředí využíváme k usnadnění a sledování používání tohoto webu a jeho služeb. Digital Media tyto proměnné prostředí využívá také k měření vzorců provozu na tomto webu. Pro účely lepšího porozumění potřebám návštěvníků našeho webu můžeme tyto údaje příležitostně spojit s vašimi osobními údaji.

AKTUALIZACE OSOBNÍCH ÚDAJŮ A NASTAVENÍ SOUKROMÍ

Digital Media vám na vyžádání poskytne informace o tom, kde jménem třetí strany uchováváme nebo zpracováváme jakékoli z vašich osobních údajů. Pokud o tyto informace chcete požádat, kontaktujte nás prosím na gdpr@digitalmedia.cz

Ke svým osobním údajům a preferencím ohledně ochrany soukromí máte právo kdykoli přistupovat, opravovat je nebo je odstranit. Po kliknutí na odkaz „Můj profil“ můžete ihned prohlížet a upravovat většinu svých osobních údajů. Z bezpečnostních důvodů lze určité osobní údaje změnit pouze kontaktováním podpory. Na váš požadavek budeme pohotově reagovat v rozumné době.

JAK SE POUŽÍVAJÍ VAŠE OSOBNÍ ÚDAJE

Digital Media vaše údaje získává za účelem poskytování služeb, vyhovění našim právním povinnostem a zlepšování produktů a služeb. Vaše osobní údaje neprodáváme a nepronajímáme třetím stranám a nesdílíme je se třetími stranami jiným způsobem, než je uvedeno v těchto zásadách ochrany osobních údajů. Digital Media tyto údaje může používat:

• Zpracování vašich finančních transakcí
  • Odeslání potvrzení objednávky/prodloužení předplatného
  • Odpovědí na žádosti, dotazy a připomínky na oddělení služeb zákazníkům
  • Správy vašeho účtu
  • Zasílání vyžádaných informací o produktech nebo službách
  • Zasílání informací o speciálních nabídkách a službách Digital Media a vybraných třetích stran
  • Správy propagačních akcí a losování, kterých se účastníte, a pro oznámení výsledků
  • Splnění potřeb výzkumu a vývoje produktů/služeb a zlepšování našeho webu, služeb a nabídky

V určitých situacích může být společnost Digital Media nucena prozradit osobní údaje v reakci na zákonné požadavky ze strany veřejných úřadů, například kvůli splnění požadavků na národní bezpečnost nebo prosazování zákona.
Pokud je to vyžadováno zákonem (např. pro splnění požadavků předvolání, soudního příkazu nebo soudního řízení týkajícího se služby Shutterstock) a v případech, kdy budeme zveřejnění požadovat za nutné k ochraně svých práv, zabránění soudnímu sporu, k ochraně vašeho bezpečí nebo bezpečí jiných, k vyšetřování podvodu anebo v rámci reakce na žádost státních institucí. Vaše osobní údaje můžeme zveřejnit také v případech, kdy usoudíme, že toto zveřejnění je nutné z důvodů národní bezpečnosti, vymáhání práva nebo jiných otázek celospolečenské důležitosti.

SDÍLENÍ INFORMACÍ S POSKYTOVATELI SLUŽEB / ZÁSTUPCI

Digital Media využívá pro platby za zboží a služby jednu nebo více externích společností zpracovávajících platby provedené platební kartou. Podle našeho nejlepšího vědomí tyto společnosti neuchovávají, nesdílejí a nepoužívají osobní údaje pro žádné jiné účely. Osobní údaje neprodáváme ani jiným způsobem neposkytujeme jiným společnostem pro účely propagace jejich produktů nebo služeb.

UCHOVÁVÁNÍ ÚDAJŮ

Vaše údaje uchováme, dokud bude váš účet aktivní, dokud vaše údaje budou potřebné k tomu, abychom vám mohli poskytovat služby, nebo jak bude vyžadováno, abychom splnili své právní povinnosti. Pokud si přejete svůj účet smazat nebo požádat, abychom vaše údaje dále nevyužívali k poskytování služeb, kontaktujte nás na adrese gdpr@digitalmedia.cz. Na váš požadavek budeme reagovat do 30 dnů. Vaše osobní údaje budeme ukládat a používat dle potřeby pro účely plnění právních závazků, řešení sporů a vynucování smluv.

VÝBĚR / VYJÁDŘENÍ NESOUHLASU

Můžete vyjádřit nesouhlas se zasíláním e-mailových novinek a newsletterů Digital Media kliknutím na odkaz „Můj profil“ na tomto webu, kde můžete provést změnu nastavení. Možnost vyjádřit nesouhlas se zasíláním takových sdělení je obvykle dostupná také při procesu registrace. Digital Media vás i tak bude podle potřeby kontaktovat, pokud dojde ke změně podmínek služby nebo podmínek služby pro přispěvatele. Kromě toho vám i tak budeme posílat oznámení související se službami, jako jsou mimo jiné registrační e-mail, e-mail s upozorněním na výhody, e-maily vytvářené automaticky v návaznosti na vámi provedené akce tomto webu a upozornění týkající se fakturace. Obecně platí, že nemůžete vyjádřit nesouhlas se zasíláním takových sdělení, která nejsou propagační povahy. Pokud si je nepřejete dostávat, máte možnost deaktivovat svůj účet.

OCHRANA VAŠICH OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Osobní údaje poskytnuté v souvislosti s používáním tohoto webu jsou chráněné několika způsoby.

• Váš přístup k profilu vašeho účtu je dostupný prostřednictvím hesla a jedinečného ID zákazníka, které si sami zvolíte. Heslo je zašifrované. Musíte použít silné heslo obsahující písmena i číslice a nikomu ho nesmíte prozradit.
  • Vaše osobní údaje jsou uloženy na bezpečném serveru, ke kterému mají přístup pouze vybraní pracovníci a externí pracovníci Digital Media prostřednictvím hesla.
  • Když do našich registračních nebo objednávkových formulářů zadáte citlivé údaje (například číslo platební karty), tyto informace šifrujeme pomocí technologie TSL (Transport Layer Security).

Usilujeme o ochranu obdržených osobních údajů, a to jak při přenosu, tak po jejich doručení. Neexistuje však žádná 100% bezpečná metoda přenosu dat přes internet nebo elektronického ukládání dat. I když bereme v úvahu citlivost osobních údajů, které získáváme, zpracováváme a ukládáme, i současný stav technologií k použití na ochranu vašich osobních údajů, jejich absolutní zabezpečení nemůžeme zaručit.

Tento web může při prohlížení automaticky shromažďovat informace, jako je poskytovatel připojení k Internetu, typ a verze prohlížeče, operační systém a typ zařízení, průměrná doba strávená na našem webu, zobrazené stránky, zobrazené informace, adresa internetového protokolu (IP), která se používá k připojení vašeho počítače k internetu, a další relevantní statická data. Tyto informace se někdy označují jako webové analýzy anebo clickstream data.
Tyto automaticky získané informace můžeme kombinovat s dalšími informacemi, které o vás shromažďujeme. Činíme tak proto, abychom mohli zlepšovat služby, které vám poskytujeme, zlepšovat marketing, analýzu a zajišťovat funkčnost webu.

• Cookie je malý, jedinečný textový soubor, který webová stránka může poslat do vašeho počítače, jakmile danou stránku navštívíte. Můžeme používat cookie relace, které budou ukončeny, jakmile uživatel zavře svůj prohlížeč, anebo trvalé soubory cookie, které zůstávají v počítači uživatele, dokud nebudou ručně odstraněny. Většina webových prohlížečů vás může buď upozornit na používání souborů cookie, nebo může nabídnout jejich přijímání zcela odmítnout. Pokud nechcete, abychom soubory cookie do vašeho prohlížeče vkládali, můžete nastavit svůj prohlížeč tak, aby je odmítal nebo aby vás upozornil, jakmile se webová stránka pokusí vložit cookie do vašeho počítače. Odmítnutí souborů cookie může mít dopad na používání našeho webu.

Umožňujeme vám vytvořit si profil, prostřednictvím kterého budete přistupovat na blogy či do online komunit na sdílení informací, jako jsou zprávy, fotografie či videa. Upozorňujeme, že nemůžeme nijak řídit jednání a kroky ostatních stran, s nimiž se rozhodnete sdílet své stránky a údaje. Veškeré informace, které zveřejníte na veřejné nástěnce nebo v chatovací místnosti, jako je například Fórum pro přispěvatele („Fóra“), jsou viditelné všem osobám, které na dané místo vstoupí. Budete-li si přát odstranit své osobní údaje z našeho blogu nebo komunitního fóra, obraťte se na nás na adrese gdpr@digitalmedia.cz.. V některých případech nebudeme moci vaše osobní informace odstranit. Pokud tato situace nastane, vyrozumíme vás o tom, že tento krok nemůžeme provést, a sdělíme vám důvod. Pokud jste ke zveřejnění takových údajů eventuálně použili aplikaci třetí strany, můžete údaje odstranit buď tak, že se do dané aplikace přihlásíte a údaje odstraníte, nebo tak, že zkontaktujete aplikaci příslušné třetí strany.

Obchodní podmínky školení

• školení se uskuteční v případě účasti alespoň minimálního počtu účastníků. Minimální počet účastníků je uveden na stránce s informacemi o daném školení.
  • Při nedostatečném počtu účastníků se školení nekoná a již přihlášeným účastníkům bude nabídnut jiný termín nebo vrácení zaplacené částky v plné výši. Informaci o zrušení kurzu poskytne pořadatel přihlášeným účastníkům s dostatečným předstihem, nejpozději však do 4 pracovních dnů před ohlášeným datem konání kurzu.
  • Platba za školení musí být obdržena nejpozději den před prvním dnem kurzu, pokud není dohodnuto jinak.

Podmínky pro účast na školení

• Účast na školení je podmíněna potvrzením objednávky ze strany pořadatele školení a zaplacením zálohové faktury účastníkem školení a to nejpozději do jednoho dne před začátkem školení (pokud není dohodnuto jinak).

Podmínky pro zrušení účasti na školení

• Každé zrušení účasti (storno) musí být oznámeno písemně (e-mailem) a to na adresu obchod {zavináč} digitalmedia {tečka} cz.
  • Storno oznámené dříve než 11 pracovních dnů před zahájením kurzu je bezplatné a poplatek bude na požádání vrácen.
  • Při zrušení objednávky od 6 do 10 pracovních dnů před zahájením kurzu, bude účtován storno poplatek ve výši 25% ceny kurzu.
  • Při zrušení objednávky od 3 do 5 pracovních dnů před zahájením kurzu se účastnický poplatek nevrací. Pro účast na některém z pozdějších kurzů stejného typu bude poskytnuta sleva ve výši 60%.
  • Při stornu oznámeném později než 3 pracovní dny před zahájením kurzu nebo při neúčasti na kurzu účastnický poplatek propadá bez nároku na náhradu.
  • Výše uvedené storno poplatky se netýkají situace, kdy dojde ke zrušení kurzu ze strany poskytovatele.